Mijn Plek In Gouda

Voor mijn fotoproject Mijn Plek In Gouda ga ik met mensen mee naar de de locatie in Gouda die voor hen een verhaal heeft. Op deze plek maak ik een portet in zwart/wit en teken hierbij het verhaal van de geportreteerde op.

Het verhaal van Marien is; De Waag is gebouwd naar een ontwerp van Pieter Post in 1668. Bij de meesten van ons ook bekend als de kaaswaag. Marien Brand was jaren geleden één van de kaasjongens op de Goudse kaasmarkt. In die tijd zag de waag er van binnen anders uit en was het meer voor opslag. Met een paar maatjes gingen ze wel eens via een smal laddertje het dak van de waag op. Hier ontstond zijn voorliefde voor de stad Gouda.

Inmiddels zijn er meer dan 50 portretten voor deze serie gemaakt en ze zijn te zien op; https://www.facebook.com/Mijn-Plek-In-Gouda-107179120627911/?modal=admin_todo_tour

Wie kunnen er allemaal meedoen met het project? Iedereen kan meedoen die iets met een plek in Gouda heeft. Het maakt niet uit of er al eerder iemand op die plek is geweest het gaat om jouw verhaal bij deze plek. Zelf vind het leuk als iemand mij meeneemt naar een plek waar men niet zo gauw komt. Doormiddel van de mensen en de foto’s wordt met dit project een verhaal gemaakt over de stad Gouda en haar inwoners. Het doel is om minimaal 200 mensen te portretteren op de plek van hun keuze. De eerste 28 foto’s zijn reeds afgedrukt en te zien in het Huis van de Stad en zijn te zien voor de medewerkers van de gemeente Gouda.

Heb jij een plek in Gouda en je vindt het leuk op ook een portretfoto te laten maken op jouw plek. Dan kun je je aanmelden via image@hermenbuurman.nl en dan neem ik contact met je op

Fotograaf, portret, Gouda
Marien Brand op het dak van de Waag in Gouda

There are no comments